Terningespil 30 regler

Terningespil 30 regler

Terningespil 30 er et sjovt og udfordrende terningspil, som skal spilles af mindst 2 deltagere. Spillet kan spilles både med familie og venner, efter en god middag elelr på camping!

Antal spillere: 2+

Du skal bruge: 6 terninger, en blok og en blyant

Formålet med terningespil 30: Spillet går ud på, at man skal undgå at miste sine point. Hver spiller starter med 30 point, og det gælder derefter om at undgå, at miste disse.

Køb terninger her:

Terningespil 30 regler

Alle spillere starter med 30 point, og der spilles indtil der kun er en spiller tilbage, og spilleren med den højeste pointsum vinder.

Først slås der om, hvem der starter. Spilleren som slå højeste sum vinder, og må derfor starte. Derefter fortsættes spillet med urets retning. Spilleren som starter, slår med alle terningerne. Det gælder om, at slå så højt som muligt. Hvert slag, skal der mindst tages en terning fra. Så jo højere terninger man slår, des bedre. 

Hvis summen af ens terninger er 26, så skal man trække de 26 fra 30 = 4 point. Disse 4 point tages fra spillerens pointsum på 30 point. Hvis summen er 30 går man fri, og mister ikke nogen point. Hvis ens sum derimod er højere end 30, kan der tages point fra spilleren til højre.

Hvis summen er 31, slåes der efter 1’ere, ved 32 slås der efter 2’ere osv. Et eksempel kan være, at du slår en sum på 34. Alle terninger lægges tilbage i bægret – og derefter rafles der for at slå så mange 4’ere som muligt. Man må hver gang lægge de 4’ere fra man slår, og man må slå, indtil man ikke slår en 4’er. Hvis man er lykkedes med at slå fire 4’ere, er antallet af point: 16 point. Disse trækkes fra point summen hos spilleren til højre. Slår man seks 4’ere, må man rafle videre med seks nye terninger. 

Hver gang en spiller rammer 0 point eller under, udgår spilleren. Til sidst er der kun en spiller tilbage – vinderen!