Kortspillet 500 – Spil 500 Gratis Online

Her på siden kan du spille det velkendte spil 500 gratis online. Denne version er godt nok på Engelsk, men reglerne og udgangspunktet er det samme.

Hvis du er i tvivl om reglerne i 500, eller Rummy som det kaldes på Engelsk, så kan du læse dem længere nede på siden.

God fornøjelse!

Spilleregler til 500

De fleste har af os har prøvet at spillet 500, og ved at det er et forholdsvis simpelt spil, som er let at lære, men det kan være godt lige at få genopfrisket en gang imellem. 

Det kræver minimum 2, og op til 4 spillere for at spille 500, og der skal bruges ét sæt kort (med jokere). 

Et ”stik” består af minimum 3 kort i samme kulør, og i kronologisk rækkefølge, eksempelvis Spar 4, 5, 6, samt 3 eller 4 ens kort.

Jokere gælder som en erstatning for ethvert kort, så hvis man mangler et kort for at lægge et stik, kan jokeren erstatte det manglende kort. Spilleren skal dog fortælle de andre hvilket kort, jokeren erstatter. Sidder en anden spiller med det erstattede kort på hånden, må spilleren samle jokeren op og erstatte den med det originale kort.

Kommer en spiller til at ligge et kort i bunken, som kunne have været tilføjet et af de stik der ligger på bordet, må den der først råber ”Rommy” eller ”500”, tage kortet op fra bunken og lægge det til sine egne kort, og dermed får point for kortet.

Kortspil 500 – Sådan kommer du i gang

  1. Kortene blandes og 7 kort deles herefter ud til hver spiller.
  2. Bunken lægges på bordet og det øverste kort placeres ved siden af bunken, med billedsiden op.
  3. I den første runde, skal hver spiller trække et kort og et evt. stik, må ikke lægges på bordet før alle spillere har haft sin tur. 
  4. Når det er den enkelte spillers tur, har vedkommende tre muligheder. Enten at tage det øverste kort fra bunken, eller tage det øverste kort fra bunken hvor billedsiden vender opad, eller tage hele bunken, hvor billedsiden vender opad. Vælger man den sidste mulighed, skal man dog kunne lægge et stik af mindst tre kort på bordet. Hvis dette ikke er muligt, modtager man 50 strafpoint.
  5. Hver spillers tur ender med at vedkommende tager et kort fra hånden, og ligger ned i bunken med billedsiden opad.
  6. Når man har lagt alle sine kort ned, bruges det sidste kort til at lukke spillet, medmindre det kan lægges til et eksisterende stik.

Sådan spiller du 500

I bund og grund handler det om at komme af med sine kort, hurtigst muligt og mest effektivt.
Derfor er det godt, ikke kun at være opmærksom på sine egne kort, men også modstanderens.
Når spillet er klar, klikkes der på ”Play”. Herefter vælges sværhedsgraden. Der kan vælges mellem 3 sværhedsgrader: Easy, Medium eller Hard. Når du har valgt din sværhedsgrad, vælges en avatar og hvor mange spillere man vil spille imod. Herefter starter spillet og man trækker et kort fra bunken. 

Der spilles indtil en spiller har lagt alle sine kort på bordet, og lukket runden ved at lægge sit sidste kort (billedside ned) oven på bunken med billedsiden opad. Når spillet er lukket, tælles point sammen og skrives ned. Når en spiller når 500 eller over, har vedkommende vundet spillet.

 

Sådan tæller man point

Når runden, eller spillet, er lukket tæller man sine point op. Det gør med ud fra den værdi de enkelt kort har. Jokere er de mest eftertragtede, da de giver flest point. Den fulde liste kan læses herunder:

– 2’ere til 9’ere giver 5 point.

– 10’ere, Knægte, Damer og Konger giver 10 point.

– Esser giver 15 point.

– Jokere giver 25 point.

De kort man har liggende på bordet, giver pluspoint, og dem man evt. sidder med på hånden, giver minuspoint. Så det er vigtigt at komme af med så mange kort som muligt. Når pointene er talt op, skrives de ned på et stykke papir, og der spilles videre indtil en spiller når 500 point, eller derover. Det er forskelligt hvor lang tid et spil kan tage, men det er oftest sjovere, jo længere det varer.

 

FAQ om 500

Kan man bruge det øverste kort fra bunken, til at lukke spillet med?
Ja, det kan man sagtens.

Må man bruge en Joker til at lukke spillet med?
Nej, man kan ikke lukke spillet med en Joker. Hvis det sidste kort man sidder med, er en Joker, skal man lægge den til et allerede eksisterende stik, og derefter vente til at det bliver ens tur igen, inden man kan lukke spillet.

Må man gerne forlænge spillet for at få flere point, eller skal man lukke spillet når man kan?
Man behøver ikke at lukke spillet, bare fordi man kan. Det er helt op til en selv, men jo længere du venter, jo større er risikoen for at en anden spiller, lukker spillet.

Må jeg lægge bunken tilbage, hvis jeg tager den op, og ikke kan lægge et stik?
Nej, det må man ikke. Når først bunken er taget op, skal den blive på hånden. Derudover vil man modtage 50 minuspoint.

 

 

 

Skriv en kommentar