Hjerterfri – Spil Hjerterfri Gratis Online

Her på siden kan du spille hjerterfri gratis online, spil mod tre modstandere og se om du har hvad der skal til for at vinde!

Er du i tvivl om de forskellige hjerterfri regler, så kan du læse om dem længere nede på siden.

Gratis Spil Hjerterfri

Alle spil på dansk7kabale er gratis, og det gælder derfor også vores spil hjerterfri.

Tag en pause fra hverdagen og hyg dig med et spil hjerterfri online, vores version her på siden er nemt at gå til, og giver dig helt automatisk tre modstandere at spille imod. Du spiller nemlig hjerterfri mod computeren. Fordelen ved at spille mod tre computere er, at du ikke er afhængig af hverken venner, familie eller fremmede for at tage et gratis spil hjerterfri. Du kan spille når som helst og hvor som helst, spillet er altid tilgængeligt hos os.

Hvis du ender med at blive så god, at du tæsker computerne flere gange i træk, så kan det være et af vores andre spil har interesse. Vi tilbyder lige nu, at du blandt andet også kan spille 7 kabale gratis, og derudover også spille edderkop kabale.

Hjerterfri regler

Hjerterfri er et spil for 4 personer, hvor det handler om at få så lidt point som muligt. Som navnet på spillet antyder, så handler det om at undgå hjerter, det er nemlig dem som giver en point! Afhængig af hvor længe man vil spille, kan man sætte et antal points, som slutter spillet. Typisk spiller man til en spiller når 100 point, hvor vinderen så er spilleren der har mindst point. Såfremt to spillere har samme antal points, når spillet afgøres, så anses det som uafgjort.

Antallet af runder man skal spille i hjertefri afhænger af hvor hurtigt de forskellige spillere optjener points. Man fortsætter altså med at spille indtil en spiller har opnået 100 points eller derover.

Når en runde starter tildeles alle spillere 13 kort, hvilket betyder alle 52 kort i deles ud ligeligt. Kortenes værdi er tilsvarende deres talværdi, hvilket betyder at en 5’er er tilsvarende 5, en 6’er er tilsvarende 6, en 10’er er tilsvarende 10 osv. Det eneste kort, som ikke er tilsvarende sin talværdi er et es, som i hjerterfri gælder som det højeste kort. Det betyder altså at en 2’er er det laveste, et es er det højeste, en konge det næst højeste osv.

Når alle deltagere har fået deres 13 kort, starter runden ud med at man skal bytte 3 kort. Det varierer fra runde til runde, hvem man skal bytte sine kort med. Når man har byttet 3 kort startes spillet. Spillet hjertefri skal altid startes ved at personen som har klør 2 på hånden, skal lægge den ud på bordet. Derudover er det ikke tilladt at ligge pointgivende kort i første runde.

Personen der vinder et stik er personen som skal lægge et kort ud først efterfølgende. Den kulør som det første kort har, er kuløren som de andre spillere skal ligge ud. Såfremt man ikke har flere kort i kuløren, må man bekende dette, og derefter ligge kort ud af anden kulør.

Hjerter må ikke smides som det første kort efter man har vundet et stik, medmindre man er løbet tør for alle andre kulører. Derfor kan man kun smide en hjerter, hvis der startes med en kulør man ikke har flere af, eller hvis man er løbet helt tør for de andre kulører.

Runder i hjerterfri de luxe

Længden på et spil hjertefri afhænger af hvor dygtige spillerne er til at undgå at få point. Hvis alle spillerne er gode til at undgå de stik, som giver dem et eller flere points, så kan et spil hjerterfri godt tage lang tid. Hvis en spiller er uheldig, kan det dog også gå meget hurtigt.

En runde er færdigspillet, når alle 13 stik er uddelt. Et stik gives til den person, som ligger det kort med den højeste værdi i den kulør, som bliver angivet af personen som vandt det foregående stik. Det betyder altså, at du ikke kan få et stik, hvis du er løbet tør for den kulør, som første kort har. Antallet af points tælles først sammen, når alle 13 stik er givet ud.

Points tælles sammen ved at kigge hvor mange hjerter man har fået i sine stik. Alle hjerter giver ét point mens spar dame giver 12 point. Der gives altså 25 points ud pr. runde man spiller.

Som nævnt i reglerne, bytter man tre kort når en runde startes, dog er det forskelligt hvem man skal bytte med:

  • I første runde skal man sende sine 3 kort mod venstre, hvilket betyder man også modtager tre kort fra højre.
  • I anden runde skal man sende 3 kort mod højre, hvilket betyder man får tre kort fra venstre.
  • I tredje runde bytter man kort med spilleren overfor.
  • I fjerde runde skal der ikke byttes kort.
  • I femte runde starter man bytte rotationen forfra, og den kører herefter i ring indtil spillet er slut.

 

 

Skriv en kommentar