Sudoku – Spil Sudoku Gratis Online

 

Her på siden kan du spille det helt klassiske Sudoku. 

Kast dig ud i én af de fire svaghedsgrader, og se om du har hvad der skal til, for at løse en Sudoku korrekt.

Hvis du er i tvivl om hvordan du løser en Sudoku, så kan du læse reglerne og få nogle gode tips længere nede på siden.

God fornøjelse!

Sudoku online gratis

Alle spil, som du finder her på siden er gratis, og det gælder derfor også vores Sudoku!

En Sudoku består af 9 x 9 felter, og er et puslespil med tal. I dette spil gratis Sudoku skal du bruge din logik, da spillet gælder om, at få tallene på plads i felterne, således at hvert tal kun benyttes én gang i hver række, kolonne og kvadrat på 3 x 3 felter. Derfor bliver Sudoku også nemmer,e hvis man i forvejen er god til matematik – dog ikke sagt, at man gennem øvelse, sagtens kan blive god til Sudoku, selvom man er mindre god til matematik. At spille Sudoku online gratis, er et godt tidsfordriv samtidig med, at du kan give dig selv en fortjent pause. 

Sudoku regler

Selvom man spiller Sudoku gratis, så er der et par Sudoku regler, som skal følges når man spiller. 

Formålet med gratis Sudoku er, at der skal fyldes tal i de tomme felter. Der er i alt 81 felter, hvoraf nogle af dem allerede indeholder tal. Essensen med Sudoku er, at de tomme felter skal fyldes ud med tal, således, at hvert tal kun fremtræder 1 gang på hver række på lodret, vandret og i kvadratet af 3 x 3. 

Det er altid en god idé at starte ud med at tælle hvor ofte hvert ciffer fremtræder i hele 9 x 9 kvadratet. Altså de tal, som er forudbestemt ved start på en Sudoku. De tal, som du kommer frem til fremtræder mange gange, burde være nemme, at placere de sidste af i din gratis Sudoku. 

Derudover er det en god idé at tjekke, hvilke tal, der har mulighed for at stå på de resterende felter. Det kan du gøre ved, at skrive alle de mulige tal ned over hvert felt. For hvert felt man tjekker, ses der hvilke tal der allerede forekommer i dennes række, søjle og 3 x 3 kvadrat. Hvis der i rækken er nævnt 4, 5 og 6, samt i søjlen er nævnt 1, 6 og 7 og i 3 x 3 kvadratet er nævnt 2 og 9 – så kan man se, at der i dette felt, kun kan stå 3 eller 8. Skriv disse talt småt ved hvert felt, og når du så har regnet dette ud for flere felter, udelukker dette hurtigt nogle tal-muligheder i de bokse, hvor der kan stå 2 tal.

Når nogle tal bliver udelukket, kan du hurtigt få skrevet nogle af de tal ind, hvor der stod 2 tal. Når et tal bliver opdateret med f.eks. 5, så kan du tjekke, og du med småt har skrevet tal-muligheden 5. Hvis du har dette, kan den hurtigt udelukkes, da tallet 5 jo kun må nævnes 1 gang i hver række, søjle og 3 x 3 kvadrat. 

Derefter kan du kigge efter par der matcher – altså to tomme felter i hver række, søjle eller 3 x 3 kvadrat. Endnu bedre er det, hvis du kan finde 2 tomme bokse, som har en fællesnævner i tal. Hvis du har to tomme felter i samme række hvor der f.eks. står 3 og 7 samt 4 og 3, og 3 allerede er nævnt i rækken, søjlen eller 3 x 3 kvadratet, kan du udfylde de sidste 2 tal som er 7 og 4.

Dette er de mest gængse Sudoku tips til at lave en vellykket Sudoku online gratis. 

Sudoku spil sværhedsgrader

I dette Sudoku online gratis spil, kan du vælge hvilken sværhedsgrad, du ønsker at vælge. Der findes 5 sværhedsgrader, herunder Kids, Easy, Medium, Expert og Evil. Hvis du er begynder eller ikke har prøvet at lave en Sudoku før, bør du starte med sværhedsgraden Easy. Hvis denne er for nem, kan du bare opjustere sværhedsgraden, indtil den passer til dit niveau. 

Du bør kun vælge sværhedsgraderne Expert og Evil i denne gratis sudoku, hvis du er øvet i at lave sudoku. Hvis ikke kan du risikere, at du ikke vil kunne løse dem, da de er svære. Start hellere med en lavere sværhedsgrad, og øv dig – så skal du nok nå til en af de højere sværhedsgrader.

Sudoku tips og tricks

Hvis du har en ambition om, at blive rigtig god til at Sudoku, er det vigtigt, at du øver dig. Du kan sagtens forbedre dine færdigheder i Sudoku, men det kræver at du tager dig tid til, at øve på denne gratis Sudoku. For det første er det vigtigt, at du tager dig god tid, når du løser en Sudoku – dette gør, at du hurtigere kommer til at forstå spillet og opnå strategiske færdigheder indenfor gratis Sudoku.

Derudover er det vigtigt, at du arbejder dig systematisk gennem de Sudokuer, du laver. Selvom det er fristende, at løse den hurtigst muligt, så er det bedre at tage den stille og roligt i starten. Så sikrer du dig, at du opnår en forståelse for at løse Sudoku, så du senere hen, kan udfordre dig selv på tid. Jo mere du skynder dig i starten, des flere fejl vil der ofte ske. 

Det er vigtigt, at du starter ud med de lavere sværhedsgrader. Hvis du starter med en sværhedsgrad, som er for svær, kan du risikere, at du taber modet. Hvis du starter med de nemmere sværhedsgrader, vil du opbygge selvtillid og forståelse for Sudoku, så du hurtigere kan arbejde dig op på de lidt sværere sværhedsgrader. 

Derudover er det vigtigt, at du ikke giver op, når du er ved at løse en gratis Sudoku. Selvom den er svær, og løsningen ikke er til at ane, er det bedre, at du tager en pause og vender tilbage senere, end at du giver op. Du lærer mest ved at lave de Sudokuer, som virker uløselige. 

Skriv en kommentar