Skip Bo regler

Skip Bo regler

Dette yderst populære kortspil kombinerer både strategi og underholdning. Det er et hurtigt og sjovt spil, som kan spilles både med venner, veninder, familie og meget mere! Spillet går i al enkelhed ud på, at man skal af med alle kortene i grundbunken. 

Antal spillere: 2-6 spillere fra 7 år og opefter

Du skal bruge: Et spil Skip Bo

Formålet med Skip Bo: Spillet går ud på, at man skal forsøge sig med, at komme af med alle kort man har liggende i grundbunken. Den spiller som først er kommet af med alle sine kort i grundbunken har vundet. 

Forberedelse til Skip Bo

Først skal kortbunken blandes – derefter skal kortene fordeles. Hvis er i 2, 3 eller 4 spillere, skal i have 30 kort hver. Hvis i derimod er 5 eller 6 spillere, skal i hver især have 20 kort. Disse kort er jeres grundbunke, og den placeres til højre for hver spiller med billedsiden nedad. 

Derefter vender alle spillere det øverste kort i deres grundbunke, således alle deltagere kan se det. De resterende kort i spillet placeres i en bunke i midten af spillet. 

Køb Skip Bo her:

Skip Bo regler

Spilleren som sidder til venstre for den, som gav kort, er den som starter i spillet. Alle spillere tager 5 kort op fra bunken. Hvis den spiller som starter har et 1’er eller Skip Bo kort, enten blandt de kort vedkommende samlede op eller i sin grundbunke, kan spilleren starte en byggebunke. 

Spillerne må lægge så mange kort, som de har lyst til, når det er deres tur – så længe de passer i byggebunkerne. Hvis en spiller bruger alle 5 kort på hånden, mens det er dens tur, må denne samle 5 nye kort op fra bunken i midten af bordet, og fortsætte dennes tur, indtil han eller hun ikke har flere kort der passer.

Hvis en spiller ikke har flere kort der kan bruges, eller blot ikke ønsker at lægge flere kort, afsluttes dennes tur ved at tage et kort, og lægge det i dennes fralægningsbunke. Hver spiller må maksimalt have 4 fralægningsbunker, og rækkefølgen på kort mm. er vilkårlig. 

Man må kun bruge kort fra sin grundbunke, hvis kortene kan indgå i en byggebunke på bordet. En byggebunke kan bygges ved at lægge kort i rækkefølge, dvs. fra 1 til 12. Skip Bo kort er det samme som joker, og disse kan erstatte hvilket som helst andet kort. Når det sidste kort (12’eren) er lagt på, er byggebunken færdig – den fjernes derfor fra spillet. Der må maksimalt bygges på 4 byggebunker ad gangen. Kortene fjernes efterhånden som byggebunkerne er færdige og disse blandes og lægges i bunken midt på bordet. 

Spillets vinder er den, som er den første til, at have tømt sin grundbunke.