Fisk kortspil regler

Fisk kortspil regler

Fisk kortspil er populært, da reglerne er nemme og de yngste kan derfor også være med til at spille. Spillet er dog både sjovt for voksne såvel som børn, og det er derfor et oplagt spil at spille med familien. I Fisk er det vigtigt at bruge sin hukommelse, da man skal huske om medspillerne har de kort, som man mangler for at få flest stik. 

Antal spillere: 2-6 spillere

Du skal bruge: Et sæt spillekort eksklusiv jokere

Formål med kortspil Fisk: Formålet med spillet er, at være den som samler flest stik. Ét stik består af fire ens kort. 

Køb spillekort her:

Fisk regler

Først blandes kortene og derefter uddeles kortene.
Hvis i er 2-3 spillere skal i her have 7 kort, men hvis i er flere, så kan i nøjes med 5-7 kort. 

Efter kortene er fordelt, skal de resterende lægges i midten af bordet med billedsiden nedad, og der kan dannes en “sø” med kortene. 

Hvis den deltager som skal starte, sidder med 3 spillekort med værdien 4, bør denne udvælge en af de andre spillere som han/hun spørger om denne har nogle 3’ere. Hvis spilleren har et kort med værdien 3, skal denne gives til spilleren der spurgte, og han/hun har nu sit første stik, som lægges foran spilleren. 

Hvis deltageren ikke havde et kort med værdien 3, siger denne Fisk, og spilleren der startede skal derfor tage et kort fra søen.

Turen går derefter til den spiller, som blev spurgt. 

Man bestemmer selv, hvem man vælger at spørge. 

Hvis spilleren man spørger har det kort, som man efterspørger beholder man sin tur, og kan spørge indtil en af dem man spørger siger Fisk. Så går turen videre. 

Det gælder derfor om at høre efter hvilke kort andre spørger om, så man kan spørge dem, hvis man selv har en af kortene af samme værdi.