Domino regler

Domino regler

Domino er et ældgammelt spil, men det er dog stadig et rigtig sjovt og underholdende spil. Der findes mange forskellige variationer og Domino regler, og denne tager udgangspunkt i Domino sættet dobbelt-seks. 

Antal spillere: 2+ fra 7 år.

Du skal bruge: Et spil Domino

Formålet med Domino: Spillet går ud på, at man skal være den første spiller til at nå 100 point. Man kan dog selv vælge, om man vil spille et kortere eller længere spil – så ændres point saldoen blot til 50 eller 150 point.

Køb Domino her:

Domino regler

Spillet startes ved, at der skal findes ud af hvilken spiller der ligger inde med den højeste dobbeltbrik. Denne spiller lægger den ud på bordet, og derefter går turen videre. Spillet spilles i urets retning, og for at finde frem til den spiller med den højeste dobbeltbrik, skal en spiller spørge, om der er nogen, der har den dobbelt-seks. Hvis en af spillerne har den, skal pågældende lægge brikken på bordet – hvis ingen har denne, skal brikkerne blandes og gives ud på ny. 

Brikkerne skal lægges som en kæde på bordet, og når det er en spillers tur, skal denne tjekke brikkerne på sin hånd for at se, om han/hun har en brik med samme antal prikker, som den der ligger for enden af kæden. Hvis spilleren har denne brik, skal denne lægges til kæden. Hvis man har en dobbelt dominobrik, skal denne lægges på tværs af kæden. Hvis spilleren ikke kunne lægge en brik til kæden, må denne trække en ny brik fra bunken, indtil at pågældende har fået en der passer. Hvis der nu ikke er flere brikker i bunken, må pågældende melde pas, og det er næste spillers tur. 

Spillet er slut, når en person har lagt sin sidste brik på hånden. De tilbageværende spillere sidder stadig med dominobrikker, og disse tælles. Denne person får point, alt efter hvor mange prikker der er på de resterendes brikker. 

Hvis alle spillere må melde pas, er spillet også slut. Her er det spilleren med mindst prikker på sine dominobrikker, der vinder de andres point.