Partners Duo regler

Partners Duo regler

Partners Duo er en nyere version af de to tidligere Partners spil – denne gang er den lavet til 2 spillere! Partners Duo egner sig godt til par, som nyder at spille sammen, men som bliver udfordret af, at de almindelige Partners spil kræver 4 eller 6 spillere. Partners er populære spil valg, da de er meget underholdende.

Antal spillere: 2 spillere

Du skal bruge: Et spil Partners Duo

Formålet med Partners Duo: Spillet går ud på, at spillerne skal få deres brikker rundt på pladen og i mål. Når alle ens 6 brikker er i hus, så har man vundet partners. 

Opsætning af Partners Duo

Først lægges spillepladen på bordet, og spillebrikkerne sættes på deres “hjem”. I Partners Duo har man to forskellige “hjem”. Det er vigtigt at være obs på, at de 6 spillebrikker til hver farve er forskellige. 3 af dem har et hul i toppen og de 3 andre har en knop. Når de stilles op på brættet, er det derfor vigtigt at placere dem ved den korrekte startcirkel – startcirklen til dem med hullet har et hul i cirklen – og omvendt med de brikker med en knop. 

Derefter blandes kortene, og der uddeles 4 kort til hver spiller.

Køb Partners Duo her:

Partners regler

Når deltagerne har fået deres kort, begynder spillet. Det første man skal, er at give og modtage et kort til/fra ens modstander. Man må ikke tale med sin modstander om kortbyttet. 

Spilleren som ikke har givet kort, skal starte. Man vælger en af sine kort, som lægges med billedsiden opad i midten af spillepladen. Man kan kun få en brik ud af “hjem” hvis man har et startkort – f.eks. et kort med et hjerte. Hvis man intet startkort har, må man smide alle sine kort på en gang, og sidder derfor runden over.

Partners spilles med urets retning.

Spillekortenes værdi:
Der findes flere forskellige typer kort i Partners Duo, og nogle af dem er sværere at regne ud end andre. Ved de normale spillekort, rykker man blot det antal gange, som kortet viser.
Hjerte: Startkort – du må rykke en brik fra “hjem” og ud på start. Hvis der vises både et tal og et hjerte, må du selv bestemme om du vil rykke det antal der står derpå med en brik, eller om du vil bruge det som et startkort.
4*1: Dette kort kan deles op mellem flere af dine brikker – alle 4 felter SKAL dog rykkes. Hvis man f.eks. har en brik, som kun har 2 felter for at komme i hus, kan du rykke 2 felter med denne, og rykke de resterende 2 felter med en af dine andre brikker.
🖤/1: Dette kort giver dig to muligheder – enten kan du rykke 1 felt frem eller bruge det som et startkort.
+2-: Med dette kort, kan du selv vælge om du vil gå 2 frem eller to tilbage.
🖤/6: Dette kort giver dig to muligheder – enten kan du rykke 6 felter frem eller bruge det som et startkort.
🖤/8: Dette kort giver dig to muligheder – enten kan du rykke 8 felter frem eller bruge det som et startkort.
5 spring over: Med dette kort, kan du rykke over modstanderens brikker, som står i deres hjem og spærrer for dig. Du må rykke 5.

Når alle kort er brugt, er runden slut. Kortgiveren giver igen 4 kort til hver spiller – og først når denne ikke har flere kort i sin bunke, er det næstes tur til at give kort. Hver gang der gives kort, skal modstanderne bytte et kort med hinanden. 

Hvis der står en brik i en spillers startfelt, kan hverken dens egne eller modstanderens brikker passere. 

Hvis man lander på en brik, hvor der allerede står en anden spillers brik, vil den brik som stod der først blive slået hjem. Denne brik skal derfor starte forfra, og kan først komme ud i startfeltet når der bruges et startkort. 

Hvis man lander på et felt, hvor der står 2 ensfarvede brikker, vil man blive slået hjem. 

Hvis der står to ens brikker på et felt, er disse fredet – de må ikke byttes.

Når en brik er i hus, er denne også fredet.

Brikker som står i hus, kan ikke gå over eller forbi hinanden. Det er derfor vigtigt, at man får rykket de første brikker, helt op i toppen af huset, så der er plads til de sidste kan komme ind. 

Hvis man lige pludselig ikke kan bruge nogle af sine kort, må man smide alle kort man har på hånden og udgår fra runden. 

Spillet er vundet, når en af spillerne har fået alle 6 brikker i hus før modstanderen.