Tænkeboks regler

Tænkeboks regler

Tænkeboks, snyd, løgn eller rafle – ja der er mange navne at vælge i mellem! Afhængigt hvorhenne i landet du befinder dig, så går dette sjove terningespil under et navn, der er kendt i det område. 

Det kan godt give anledning til forvirring. Vi har derfor fokuseret på de mest kendte regler til Tænkeboks i dette indlæg.  

Antal spillere: Minimum 2 spillere og op efter

Setup: Du skal bruge et raflebæger og fire terninger pr. deltager.  Hvis I ikke har et raflebæger, så kan I bruge jeres hænder, som et raflebæger. 

Sådan spiller du Tænkeboks

Det er et relativt nemt spil at spille. Det handler i bund og grund om at komme først af med sine terninger. Det kan du gøre ved at være strategisk, men også lidt snedig. Men mest af alt, så gør du det ved at snyde. 

I slår om, hvem der skal starte. Det gør de fleste ved at skiftes til at slå én terning, og se hvem der har slået højest. Den der slår det højeste, starter med at melde, og herefter går turen med urets retning. 

Du må ikke vise sine terninger til dine medspillere. Det skal du holde skjult for dem. I slår alle sammen jeres terninger, og så skal se, hvad I har slået. Herefter gives der den første udmelding.

Det fungerer således:

  • Når du udmelder, så skal du gætte, hvad der ligger af antal terninger samlet under alle spilleres raflebægere. Her skal den første person afgive sit bud. Det kan f.eks. være at han/hun siger, at der er 5 af en slags. Det vil sige, at man ikke helt ved et præcis tal. Hvis der så er fem 6’ere, så har du ret. Man kan også sige fem 6’ere. Så betyder det, at man tror, der kan være fem terninger, der har tallet 6, gemt under de andres raflebægere. 
  • Herefter skiftes I til at byde ind, hvad I tror, der gemmer sig under raflebægerne. 
  • Hvis du ikke tror på hvad en vedkommende siger, så kan du vælge at sige, ” det tror jeg ikke på”, og så løfter du dit bæger. Når du løfter dit bæger, så skal alle andre også gøre det. 
  • Nu skal I lægge sammen, hvad der egentlig er blandt folks raflebægere. Hvis personen, der løftede raflebægeret, har ret – så vinder vedkommende runden. Og så må han/hun lægge en terning fra sig. 
  • Hvis man derimod ikke havde ret, så må de andre spillere lægge en terning fra sig. 

Man skal byde højere end det, den foregående person har sagt. Så hvis personen før dig siger ” fire 6’ere”, så skal du byde over. Så kan du f.eks. sige fem 6’ere. Hvis han/hun nu sagde tre 2’ere, så kan du sige fire 5’ere. 

Du skal huske at orientere dig, om hvad personen før dig har sagt. Hvis du mener, at det ikke giver mening, så er det vigtigt, du melder det. Hvis du vælger at gå med, så kan du risikere at tabe. Medmindre du ved, at der er et højere antal, så kan du fint byde over. 

Den der sidder med en terning tilbage, vil naturligvis tabe spillet. Og så vil de fleste sige, at vedkommende skal drikke eller give en omgang til bordet. 

Særlige regler 

  • 2’ere er den laveste antal af øjne på din terning. Det højeste antal er 6’ere 
  • 1’ere er i dette terningspil jokere. Det betyder, at du kan bruge 1’ere til at supplere med. Det vil sige, at hvis du mener, at der er fem 4’ere, så kan du få ret.  Det kan du fordi du har en faktisk 4 og en 1’er, og der på bordet ligger tre 4’ere. Din 1’er vil her være en erstatning for en 4. Og derfor kan du vinde med den udmelding.