Sorteper regler

Sorteper regler

Mange kender spillet sorteper, og det kan både spilles med de originale sorteper kort, som er med dyremotiver – men det kan også spilles med et ganske almindeligt sæt spillekort. Dette spil egner sig både til børn og voksne, og er hyggeligt at spille med familien, da alle kan være med. 

Antal spillere: 2-8 personer

Du skal bruge: Et sæt spillekort eksklusiv jokere. Derudover skal der enten fjernes klør knægt eller spar knægt. 

Opsætning af Sorteper

Start med at fjerne eventuelle jokere samt enten spar knægt eller klør knægt. Derefter blandes kortene, og alle kortene fordeles mellem spillerne. Det gør ikke noget, at nogle spillere har flere kort end de andre. Alt efter om du har fjernet klør knægt eller spar knægt, er det den resterende, som er sorteper. Formålet med spillet er, at man skal undgå at sidde tilbage med sorteper, når spillet er slut. Spillet handler om at kunne matche stik – det kan evt. være en 8♥ og en 8♦. Når en spiller har matchet alle sine kort på hånden, er denne ude af spillet. Til sidst vil der være en spiller, som sidder tilbage med sorteper – denne har tabt spillet.

Køb spillekort her:

Sorteper regler:

  • Efter kortene er uddelt, kan man sortere dem man har på hånden. En god idé er at sortere kortene på ens hånd efter par, f.eks. 8♥ og en 8♦. 
  • De stik man har, skal vises til medspillerne og lægges derfor ned på bordet. 
  • Den som sidder til højre for kortgiveren starter. Den som starter trækker et af de kort, som kortgiveren sidder med. Hvis kortet danner et stik, lægges dette ned, ellers beholdes kortet. 

Derefter lader denne spiller dens sidemand, trække en af dennes kort – og sådan fortsættes spillet indtil der er én som sidder tilbage med et kort – nemlig sorteper.