Sequence regler

Sequence regler

Sequence er et sjovt og underholdende spil for hele familien! Sequence handler om at lave og gennemskue mulige sekvenser – så det er både et spil der kræver koncentration og strategi.

Antal spillere: 2-12 spillere fra 7 år og opefter

Du skal bruge: Et spil Sequence

Formålet med Sequence: Spillet går ud på, at man skal forsøge at lave sekvenser af 5 ensfarvede brikker. Sekvenserne kan både laves vandret, lodret eller diagonalt. 

Forberedelser til Sequence

Sequence-brættet lægges ud og brikkerne fordeles mellem spillerne. På bordet skal der være plads til en bunke af brugte kort. Hvis nogen af spillerne er samlet som hold, er det vigtigt, at disse ikke sidder ved siden af hinanden. Derefter skal kortene fordeles – du kan se nedenfor hvor mange kort der skal fordeles:

2 spillere: 7 kort hver

3 spillere: 6 kort hver

4 spillere: 6 kort hver

6 spillere: 5 kort hver

8 spillere: 4 kort hver

9 spillere: 4 kort hver

10 spillere: 3 kort hver

12 spillere: 3 kort hver

Køb Sequence her:

Sequence regler

Der trækkes lod om hvem der får lov til at starte – den første spiller vælger et kort fra deres hånd, som lægges på bordet med billedsiden opad efterfølgende. Derefter placerer spilleren en af sine brikker på en af felterne, som er magen til kortet. Brikker som først er placeret kan ikke flyttes eller fjernes, hvis man fortryder. 

Derudover ses det, at der i hvert hjørne af spillepladen er et specielt symbol – dette er en joker, og hvis man laver en sekvens i forlængelse af disse symboler, så er det kun nødvendigt at lægge 4 brikker for at dække en sekvens af 5. Jokerne kan bruges af flere spillere, og kan bruges igennem hele spillet. 

Knægtene i Sequence er lidt specielle – de findes både med ét og to øjne. Knægtene med to øjne, kan bruges som en joker – dvs. at hvis du bruger dette kort, må du lægge en brik hvor som helst på brættet, så længe den ikke er optaget. Knægte med et øje, kan du bruge til at fjerne brikker på spillepladen. Dette træk er din ene tur, og du kan derfor ikke selv lægge en brik bagefter. Brikker som danner en sekvens er fredet, og kan ikke fjernes. 

Efter det har været ens tur, skal man tage et nyt kort op fra bunken. Hvis man glemmer dette, eller ikke når det før næste spiller har startet sin tur, så har man mistet muligheden, og må spille videre med et lavere antal kort. 

Du vinder Sequence, ved at være den første til at danne 2 sekvenser af 5 brikker.