Partners regler

Partners regler

Partners er et sjovt og hyggeligt spil, som kan spilles både med familie og venner. Spillet er sjovest, når man er 4 deltagere, men kan også godt spilles af 2 deltagere. I spillet er man partner med den spiller, som sidder skråt overfor. Dette er et meget populært spil, da det er yderst underholdende. 

Antal spillere: 2-4 spillere fra 6 år.

Du skal bruge: Et spil Partners

Formålet med Partners: Spillet går ud på at få alle sine spillere i hus, sammen med sin partner. Så det er ikke kun ens egne 4 brikker, som skal i mål – det er også partnerens 4 brikker – når alle 8 brikker er i hus, har parret vundet Partners. Spillet er baseret på partnerskab, og chancen for at vinde øges jo bedre partnerskab man har. 

Opsætning af Partners

Først lægges spillepladen på bordet, og spillebrikkerne sættes på deres “hjem”. Man er partner med den, som sidder overfor. 

Derefter blandes kortene, og der uddeles 4 kort til hver spiller.

Køb partners her:

Partners regler

Når deltagerne har fået deres kort, begynder spillet. Det første man skal, er at give og modtage et kort til/fra ens partner. Man må ikke tale med sin partner om kortbyttet, og modstanderne må heller ikke se kortene. 

Spilleren som sidder til venstre for den, som har givet kort, skal starte. Man vælger en af sine kort, som lægges med billedsiden opad i midten af spillepladen. Man kan kun få en brik ud af “hjem” hvis man har et startkort – f.eks. et kort med et hjerte. Hvis man intet startkort har, må man smide alle sine kort på en gang, og sidder derfor runden over.

Partners spilles med urets retning.

Spillekortenes værdi:
Der findes flere forskellige typer kort i partners, og nogle af dem er sværere at regne ud end andre. Ved de normale spillekort, rykker man blot det antal gange, som kortet viser.
Hjerte: Startkort – du må rykke en brik fra “hjem” og ud på start. Hvis der vises både et tal og et hjerte, må du selv bestemme om du vil rykke det antal der står derpå med en brik, eller om du vil bruge det som et startkort.
Minus 4: Med dette kort, må du rykke en af dine brikker 4 felter tilbage. Dette gælder ikke for de brikker, som er i hus.
7*1: Dette kort kan deles op mellem flere af dine brikker – alle 7 felter SKAL dog rykkes. Hvis man f.eks. har en brik, som kun har 3 felter for at komme i hus, kan du rykke 3 felter med denne, og rykke de resterende 4 felter men en af dine andre brikker.
Byt plads: Med dette kort, kan du bytte 2 brikker i spillet. Du kan bytte alle brikker, undtagen dem, som er i hus. Om du vil bytte med en af dine egne brikker, eller udelukkende modstanderens brikker er op til dig.
1/14: Dette kort giver dig to muligheder – enten kan du rykke 1 felt frem eller 14 felter frem. 

Når alle kort er brugt, er runden slut. Kortgiveren giver igen 4 kort til hver spiller – og først når denne ikke har flere kort i sin bunke, er det næstes tur til at give kort. Hver gang der gives kort, skal de som er partnere bytte et kort med hinanden. 

Hvis der står en brik i en spillers eget startfelt, kan ingen af de andres brikker passere. 

Hvis man lander på en brik, hvor der allerede står en anden spillers brik, vil den brik som stod der først blive slået hjem. Denne brik skal derfor starte forfra, og kan først komme ud i startfeltet når der bruges et startkort. 

Hvis man lander på et felt, hvor der står 2 ensfarvede brikker, vil man blive slået hjem. 

Hvis der står to ens brikker på et felt, er disse fredet – de må ikke byttes.

Når en brik er i hus, er denne også fredet.

Brikker som står i hus, kan ikke gå over eller forbi hinanden. Det er derfor vigtigt, at man får rykket de først brikker, helt op i toppen af huset, så der er plads til de sidste kan komme ind. 

Hvis man lige pludselig ikke kan bruge nogle af sine kort, må man smide alle kort man har på hånden og udgår fra runden. 

Spillet er vundet, når et par har fået alle 8 brikker i hus før modstanderen.