Ølbowling regler

Ølbowling regler

Ølbowling er den perfekte selskabsleg, der altid kan sætte godt gang i festen. Havefesten er intet uden ølbowling, og enhver kan være med til at spille, så længe vejret er godt. Der er visse regler i ølbowling, som de fleste af os kender til. Men der kan også være nogle ølbowling regler, som du måske har glemt eller slet ikke kender til. Hvis du skal have genopfrisket dine ølbowling regler, så læs med i dette indlæg. 

Antal spillere: 4 spillere i alt, med 2 personer på hvert hold + 1 dommer på sidelinjen.

Setup: Du skal bruge to øldåser, fem stole til at sidde på (to stole som hvert hold skal sidde på + en stol til jeres dommer) og en bold (gerne en fodbold eller en anden tung bold, der kan vælte uåbnede øl). I skal herudover også sørge for, at I har rigeligt med øl eller andet drikkelse til jeres ølbowling spil. 

Før du går i gang

Før spillet går i gang, så skal I have stillet banen op. I skal placere jer med god afstand fra hinanden, og stolene skal placeres overfor hinanden. Der skal være en meters afstand mellem de to stole, der står ved siden af hinanden. 

Banen skal helst være lige, og der skal ikke være forhindringer foran jer, såsom buske eller blomsterbede. Man plejer at sige, at banen skal være cirka et sted mellem 6-7 meter. Hvis I synes, den skal være kortere eller længere, så gør I det. Jo længere banen er, desto sværere bliver spillet! Imellem dig og din partner skal der stå en uåbnet øl. Det er den øl, som jeres modstandere skal forsøge at vælte. 

Dommeren sidder ude på sidelinjen, og skal observere spillet. Hvad dommerens rolle er, kommer vi ind på senere. 

Spillets overordnet præmis

Som nævnt foroven så gælder ølbowling om, at I skal vælte jeres modstanderes øldåse. Hvis I lykkedes med at vælte jeres modstanderes øl, så skal de drikke. I nogle spil siger man, at du gerne må dele den væltede øl med din partner, mens nogle andre mener, at du og din partner skal drikke en hel øl hver. I skal helst kunne færdiggøre spillet, uden at blive alt for dårlig. 

Sådan spiller du ølbowling

Det er dommeren, der bestemmer hvilket hold, der må starte. Før I bowler, så skal der bedes om tilladelse fra dommeren til at bowle/kaste med bolden. Når der er blevet givet tilladelse til at bowle, så skal du kaste bolden med underhånd. Det er ligesom, når du spiller rigtig bowling. På denne måde triller bolden nemlig langs jorden. Hvis du kommer til at kaste bolden, så den er højt oppe i luften, så vil der blive dømt ”air bold”. 

Din bold skal helst ramme din egen banehalvdel først, før den når ned på din modstanders halvdel. Derfor giver det mening at kaste den langs jorden. 

Hvis du sidder på stolen til venstre, så kaster du med din højre arm. Sidder du derimod på den højre side, så skal du kaste med din venstre. Derfor er det en god idé, at I snakker lidt strategisk, før I sætter jer på de respektive stole. Det kan jo være, at din partner er bedre til at kaste med sin venstre arm, end med sin højre. 

I skal også huske at bede om tilladelse fra dommeren til at hente bolden, når den er kommet ned på jeres banehalvdel. Hvis I ikke husker at bede om tilladelse til hverken at kaste, hente bolden og sågar drikke, så får i en strafslurk af dommeren. Her kan jeres dommer selv bestemme, hvor mange slurke du/I skal tage. 

Hvis din partner og dig skulle være så heldige at vælte en øldåse på jeres modstanders halvdel, så får I et point. Modstanderne skal drikke øllen, der er blevet væltet. Når jeres modstandere har drukket deres øl, så skal øldåsen kastes ind på banen. Her vil dommeren kræve, at øldåsen skal vendes på hovedet, så han/hun kan se, at der er blevet drukket. Hvis de er tomme, så skal de kastes ind på banen. 

De tomme øldåser kommer herefter til at være forhindringer for jer spillere, når I skal kaste bolden over banen. Alle, der deltager i ølbowling spillet, må kaste tomme øldåser ind på banen. Det gælder både dommeren, tilskuerne og naturligvis jer spillere. 

Hvis du ikke kan ramme din modstanders øldåse, men du rammer en af forhindringerne på banen, så får du en strafslurk. Hvis du derimod rammer både en forhindring og din modstanders øldåse, så skal modstanderne drikke dobbelt. Det vil sige, at de skal drikke en øl hver. 

Man plejer at spille til 5 point eller bedst ud af 3, men det kan reguleres alt afhængigt af, hvor fulde I er blevet og om I kan spille i flere omgange. Man plejer også at skifte banehalvdel undervejs i spillet.  

Særlige regler

Der er nogle særlige regler, som I kan inddrage i jeres spil, der kan gøre det ekstra interessant og sjovt. Det er nogle slags udfordringer, som hvert hold skal udføre undervejs i spillet. De lyder som følgende:

  • Der kommer spyd: Hvis dommeren råber ” der kommer spyd”, så skal alle spillere smide sig hurtigt ned på græsplænen. Det hold, der var hurtigst til at smide sig på maven, vinder udfordringen. Det tabende hold skal drikke som straf. 
  • Captain Morgan: Hvis dommeren råber ”Captain Morgan”, så skal alle spillere rejse sig op og stille sig i Captain Morgan position. Det vil sige, at man skal have den ene fod stående på stolen og du skal have en drink i hånden. Det hold, der formår at gøre det mest hurtigt, vinder. Det tabende hold skal drikke som straf. 
  • Sexstillinger: Hvis dommeren råber ”sexstillinger”, så skal I som et hold imitere en sexstilling. Her skal dommeren vurdere, hvem der var bedst til at lave en sexstilling. Taber holdet skal naturligvis drikke som straf. 
  • Tigermis: Hvis der går en person, der ikke er en del af jeres spil, ind over banen, så vil dommeren råbe ”Tigermis”. Det betyder, at hvert hold skal forsøge vælte personen ned på jorden hurtigst muligt. Det hold, der taber, skal drikke som straf. Husk at være blid, og ikke for voldsom ved den person, der skal væltes. 
  • Hegn: Hegn skal egentlig være vedtaget fra når man starter spillet. Det går nemlig på, at man skal vedtage, at der er et fiktivt hegn rundt om jeres bane. Når der er blevet kastet med bolden og bolden når om bagved jer, så skal I lade som om, at I træder over et fiktivt hegn. Hvis man ikke gør dette, så skal man som straf drikke noget af sin øl. 
  • Tyskerne kommer: Hvis dommeren råber ”tyskerne kommer”, så skal hvert hold skynde sig at søge i dækning bag sin egen stol. Den, der sidst når om bagved sin stol, skal drikke som straf. 
  • Jorden rundt: Hvis dommeren råber ”Jorden rundt”, så skal alle spillere skynde sig at løbe hele vejen rundt om banen og tilbage på sin plads igen. Det hold, der først når tilbage på sin plads, vinder. Det tabende hold skal naturligvis drikke som straf. 

I bestemmer selv, hvilke regler I vil have med i jeres spil. Der kan også være andre regler, der kan tilføjes til spillet. Dog er det op til dommeren hvilke regler, der skal være med i spillet. De ekstra regler er blot med til at gøre ølbowling mere sjovt, og sikrer, at jer spillere bliver godt fulde!