Mikado regler

Mikado regler

Mikado er et herligt spil, som du kan spille sammen med hele familien. Det er et spil, der kræver stor koncentration, og en meget rolig hånd. Det er perfekt til sommerhusturen eller hvis du er ude og rejse med familien. Læs med her, og hør hvordan du kommer i gang med at spille Mikado. 

Antal spillere: 2 og op efter

Tidsrum: Indtil alle pinde er væk fra bordet/ når I ikke vil mere

Spillets overordnet præmis

Mikado handler om at få fat i flest pinde, der har den største værdi. På denne måde får du nemlig flest point. Man skiftes til at tage pindene, der ligger på bordet. Man skal for så vidt muligt ikke komme til at røre ved de andre pinde, når man er i gang med at fiske en pind ud. Hvis du kommer til at skubbe til en af pindene, så er det en anden spillers tur.

Der er samlet 41 pinde. Pindene har alle en værdi, der lyder som følgende:

  • Der er 1 Mikado pind med en blå spiral, der giver 20 point hver
  • Der er 5 Mandarin pinde med blå-rød-blå ringe, der giver 5 point hver
  • Der er 5 Bouzu pinde med rød-blå-rød ringe, der giver 5 point hver 
  • Der er 15 Samurai pinde med blå-gul-rød ringe, der giver 3 point hver
  • Der er 15 Kuli pinde med blå-rød ringe, der giver 2 point hver

Sådan spiller du Mikado

Det er den yngste spiller, der starter spillet. Her skal man tage bunken med pinde i hånden, og slippe dem alle ud på bordet. Pindene skal gerne ligge i en rodet bunke, hvilket er det, der gør spillet spændende og udfordrende. 

Som nævnt før, så gælder det om at samle pind for pind op langsomt, uden at man kommer til at ramme nogle af de andre pinde. Turen vil automatisk gå videre til den næste spiller, hvis man kommer til at røre ved en af de andre pinde. Pinden som du havde udset, skal tilbage i bunken, så de andre spillere har mulighed for at tage den, når det bliver deres tur.

Sådan fortsættes spillet indtil alle pindene er væk. Når man er blevet færdig, så skal pointene lægges sammen. Man får lidt af en forspring ved at starte, fordi man kan komme godt fra start med mange points. Derfor kan det være en god idé at spille flere runder, så alle får lov til at starte. Det giver en mest fair game for alle spillere.