Krig kortspil regler

Krig regler

Krig er et klassisk kortspil, der kan spilles af samtlige familiemedlemmer. Det er et sjovt kortspil både for børn og voksne, hvor reglerne egentlig er meget simple. Hvis du dog lige har glemt, hvordan man nu lige spiller krig, og hvordan reglerne lyder, så kan du få et svar på dette ved at læse med i indlægget her.

Antal spillere: 2 og op efter

Type af kortspil: Det kræver et kortspil uden jokere

Tidsrum: et sted mellem 15-30 minutter

Køb kort her:

Sådan gives kortene 

Alle kort skal fordeles ligeligt ud blandt de spillere, der er med. Alle kort skal i spil, så der skal ikke undlades nogle – det er kun jokere, der skal frasorteres. 

Der placeres en bunke med kort foran den enkelte spiller, hvor det er med billedsiden opad. 

Værdien af kortene starter med det laveste, som er kort to og slutter med, at esserne er de højeste. 

Sådan spiller du Krig

Det handler i bund og grund om at vinde alle kort fra sin modstander. Det gør man ved at vinde stik. 

Man starter med, at I begge vender det øverste kort fra sin bunke. Personen der har det kort, der har den højeste værdi, vinder modstanderens kort og får stikket over i sin bunke. 

Man fortsætter egentlig sådan, indtil der er én person, der lægger inde med alle kortene. Og så har man vundet krigen.

Hvis man har kort med samme værdi

Hvis I begge sidder med et kort, der har samme værdi – så er der erklæret krig! Her skal I begge tage tre kort fra jeres bunke, og så er det faktisk det tredje kort, hvis værdi gælder. Hvis du kan stikke din modstander med dit tredje kort, så vinder du alle kortene, som modstanderen har taget fra bunken. Hvis man ikke kan stikke hinandens kort, så fortsætter man indtil, man har fået et kort, der har en højere værdi.