Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil er et af de de mest populære havespil for familier! Kongespil er et sjovt spil, hvor selv de mindste kan være med. På en varm sommerdag, er der intet der kan samle familien som et spil kongespil.

Antal spillere: 2-12 spillere

Du skal bruge: Et sæt kongespil

Formålet med Kongespil: Spillet går ud på, at man skal forsøge at vælte modstanderens kubber og til sidst kongen som den første. Det gælder derfor om, at være god til at kaste så man kan ramme modstanderens kubber.

Forberedelse til Kongespil

Først skal du tjekke om du har alle dele til kongespil. Det skal indeholde:
• En konge

• 10 kubber

• 6 kastepinde

• 4 hjørnepinde

Banen skal måle 8×5 meter, men alt efter spillerne og alder, kan i skalere banen ned. Det bedste er at spille kongespil på en græsplæne. 

Hvert hold skal inden start kaste en pinde ind mod kongen – den som kommer tættest på, får lov at starte. 

Køb kongespil her:

Kongespil regler

Det hold, som starter (hold 1)  kaster deres 6 kastepinde mod modstanderens (hold 2) kubber. Hvis der væltes nogle kubber, skal disse kastes tilbage på hold 1’s banehalvdel. Derefter skal hold 2 vælte disse kubber når det er deres tur, for hvis ikke de væltes, så må hold 1 gå frem til dem og kaste derfra, når det er deres tur igen. Hvis en af kubberne væltes, men den rejser sig igen – så tæller den som væltet. Man må ikke gå efter modstanderens kubber på baglinjen, før, at de der står på banen er væltet. 

Sådan fortsætter spillet, indtil et hold har væltet alle modstanderens kubber. Derefter gælder det om, at holdet skal ramme kongen – og det hold som først får ramt kubberne og kongen har vundet. 

Hvis kongen ved en fejl væltes, så har det hold som ramte den, tabt.