Gris kortspil regler 

Gris kortspil regler

Dette kortspil er et både hyggeligt og sjovt kortspil, hvor de yngre også kan være med. Spillet går ud på, at man skal undgå at ende med titlen som “gris”. Dette er et af de hurtigere spil, og er derfor meget populært.

Antal spillere: 4-10 spillere

Du skal bruge: Et sæt spillekort eksklusiv joker. Kortene 6♥, 6 og 6♦ skal fjernes fra spillet. Hvis der er under eller lige præcis 6 deltagere, så skal alle 2’ere, 3’ere, 4’ere og 5’ere også fjernes.

Gris: 6♠ er grisen.

Kortspil gris

  • Alle kortene blandes, og de deles derefter ud til alle spillerne. Ingen af spillerne må se kortene, så de skal lægges på bordet med billedsiden nedad foran hver deltager. 
  • Det gælder om, at være den første til at få samlet 1 stik. 1 stik er lig med 4 ens kort værdier.
  • Vinderen er den spiller, som samler det første stik for hver runde i spillet. Spilleren der vinder udgår efter runden, hvor denne har vundet. 
  • Efter hver runde blandes kortene igen og gives ud til de resterende deltagere. For hver runde der går, udgår vinderen. 
  • Taberen er den, som til sidst sidder tilbage med grisen på hånden. 

Køb spillekort her:

Sådan spiller man gris

Først gives grisen (6♠) til en spiller. Derefter gives de resterende kort til spillerne, og når alle er klar, kigges kortene af spillerne. Spillerne må gerne sortere deres kort, således de kort med samme værdi står sammen.

Derefter giver spilleren med grisen, kortet med grisen videre, og modtager samtidig et kort fra deltageren på højre side. 

Sådan fortsætter spillet indtil en af deltagerne sidder med 4 ens kort værdier og dermed har samlet spillets første stik. 

Spilleren som samlede det første stik, lægger kortene foran sig med billedsiden opad. 

Den som sad med grisen har tabt, og giver derfor kort i næste runde. 

I næste runde bliver grisen givet til spilleren efter kortgiveren, og kortene fordeles blandt de resterende spillere. 

Spillet fortsætter derefter som første runde – indtil der til sidst kun er to spillere tilbage og en af dem taber runden ved at sidde tilbage med grisen på hånden.