Beer Pong regler

Beerpong regler

Beer pong er det perfekte drukspil at spille, der kan få samtlige gæster i stødet. Det er en alletiders selskabsleg, og det kan spilles i flere omgange. Der er dog delte meninger om, hvad reglerne er til Beer Pong. Derfor kan det være svært at holde overblik over hvilke regler, man skal vælge at følge. VI har skrevet om de mest kendte regler i dette indlæg. 

Antal spillere:  2 og op efter 

Setup: Du skal bruge kopper, som du kan hælde øl over i. Her kan du med fordel købe faktiske Beer Pong kopper (her vælger mange de typiske amerikanske kopper). Du skal også bruge bordtennisbolde – køb gerne en del, da der godt kan forsvinde nogle, når spillet først er i gang. Du skal også bruge to kopper med vand. Dem skal du bruge til at rengøre bordtennisboldene med. Sørg for at have et aflangt bord at spille ved.  Så kan de to hold kan stå i hver deres ende. 

Før du går i gang

Du skal gøre bordet klart med 10 plastikkopper i hver sin ende. Her skal du stille kopperne i en trekantsformation. De må hverken stå for langt væk fra hinanden eller for tæt på. Tænk det ligesom keglerne i bowling, når du stiller dine kopper an. Indholdet i dine kopper må meget gerne være øl. Hvis man ikke kan lide øl, så kan man vælge noget cider eller en anden alkoholisk drink. I skal slå om, hvem der skal starte spillet. De fleste gør det med sten-saks-papir. 

Sådan spiller man Beer Pong

Beer Pong spillet består af to hold, der dyster imod hinanden. Spillet går ud på, at man skal forsøge at ramme sine modstanders kopper med en bordtennisbold. Hvis du rammer en kop, så skal modstanderen drikke indholdet af koppen. Herefter skal koppen fjernes fra bordet. Det første hold, der får fjernet alle kopper fra sin modstanders side, vinder spillet. 

Man skiftes til at kaste på det hold, man nu er kommet på. Nogle spiller med to-tre bolde, mens andre kun spiller med en. Når man rammer en kop, så skal man vente med at drikke indholdet til, at modstanderen har færdiggjort sin runde. Dette skyldes, at begge bolde kan havne i den samme kop. 

Ellers går spillet bare sin gang, indtil alle kopper er blevet fjernet på en af holdene. Dog er der nogle særlige regler, som man skal være opmærksom på, mens spillet er i gang.

Køb Beer Pong udstyr her:

Særlige regler

Hvad er et trickskud?

Hvis bolden triller hen over gulvet, så dyster man om, hvem der kan fange bolden først. Lad os f.eks. sige, at du har kastet en bold, som ikke ramte en kop. Derimod ramte den gulvet og triller nu rundt. Her kan du nå at få fat i bolden igen, så du kan få det, der hedder et trick-skud. 

Et trick-skud er et ekstra skud, som du får, hvis du har fået fat i bolden før dine modstandere. Her skal du udføre et trickskud. Det kan være at kaste med bolden med din anden arm, under benet eller hvis du vender dig om og kaster bolden bagfra. 

Hvordan må man kaste?

Man må egentlig kaste som man vil, så længe din albue ikke går ind over bordkanten. Hvis dette skulle ske, så er dit kast ugyldigt, og der skal kastes om. Der kan både kastes direkte ned i kopperne eller ved at lade bordtennisbolden ramme bordet en gang først. Det kaldes også for bounce.  

Hvad sker der, når man rammer flere kopper?

Hvis jeres hold skulle være så heldige at ramme forskellige kopper i samme runde, så får i to ekstra skud. Det kalder man også for en double. 

Hvis du kommer til at ramme den samme kop, hvor der allerede er en bold i, så tæller det for tre kopper. Så tre kopper skal fjernes. Det kaldes også en triple. 

Re-rack 

I må gerne bede sig modstandere om at ”re-racke” kopperne. Det betyder, at kopperne skal omrokeres eller samles, hvis der er få tilbage. Dette er med til at sikre, at kopperne står i en trekantsformation hele tiden. Nogle mener, at man må gøre dette flere gange, hvor andre mener, at det er kun tilladt at gøre én gang, imens spillet er i gang.  

Forsvar

Du må gerne prøve at blokere og forsvare jeres kopper fra jeres modstandere. Her kan I enten have hænderne foran kopperne og distrahere modstanderen, der skal til at kaste med bordtennisbolden. 

Her er det vigtigt, at I ikke kommer til at ramme bolden.  Ellers skal der kastes om. Det er kun tilladt at forsøge at ramme bolden, hvis bolden har ramt jeres banehalvdel.